Waarom iedereen voor metaalrecycling moet kiezen!

23 juni 2021
 Categorie├źn: Recyclage, Blog

Delen  

Steeds meer ondernemingen, de overheid, bedrijven en uiteraard ook particulieren zijn inmiddels overstag: ze kiezen ervoor om oud ijzer en metaal te laten recyclen, in plaats van metaalresten bij het oud vuil te storten. En dat is heel verstandig, want van het ijzer en metaal dat mondiaal in omloop is, is maar liefst 25 procent oud schroot dat ergens ligt weg te roesten, tenzij het natuurlijk roestvrij stalen materiaal betreft. Inmiddels gaan we als samenleving steeds meer naar een circulaire maatschappij toe, waarbij gebruikte grondstoffen en materialen bewerkt, omgesmolten of aangepast worden om opnieuw gebruikt te kunnen worden. Metaalrecycling wordt dus steeds populairder. Hieronder leggen we je uit wat het recyclen van oude metalen en ijzerwaren zo belangrijk en voordelig maakt. Onze stelling is dat iedereen die over oud ijzermateriaal beschikt of ongebruikte metalen voorwerpen en machines heeft liggen, dit materiaal moeten recyclen.

Metaalrecycling is heel goed voor het milieu

Net als veel andere grondstoffen is ijzererts - de basis van metaal - een product dat niet eindeloos in de aardbodem voorradig is. We weten inmiddels allemaal dat we de aarde niet langer kunnen leegtrekken en dat cruciale grondstoffen, zoals olie, hout of ijzererts, op termijn schaars worden en uiteindelijk op zullen raken. Dat kunnen we ons als mens, met alle kennis die we bezitten over milieu en klimaat, natuurlijk niet veroorloven. Alleen dit milieuaspect is al een genoeg om als bedrijfseigenaar of particulier de beslissing te nemen om te kiezen voor metaalrecycling. Of het nu om grote hoeveelheden gebruikt metaal gaat, om rvs, koper of lood: we moeten leren om zuinig om te gaan met datgene wat uit de aardbodem afkomstig is. Lever daarom jouw oude metalen en ijzeren spullen in bij een recyclingbedrijf. Zodat straks ook komende generaties nog kunnen genieten van deze wereld.

Het inleveren van oude metaalwaren en gebruikt ijzer kan flink rendabel zijn

Bedrijven die veel ijzerafval en metaalafval produceren, kunnen door het inleveren van deze materialen bij een erkend recyclingbedrijf een leuk zakcentje overhouden. Met name speciale metaalsoorten - specifiek lood en koper - leveren veel geld op als ze voor hergebruik aangeboden worden bij een specialistisch recyclingbedrijf. Maar ook voor particulieren geldt dat inlevering van ijzerresten en metaalafval een leuk bedrag kan opleveren. Voor de tijdsinvestering die het afstaan van oude metalen en ijzerproducten kost hoef je het in elk geval niet te laten. Bij bepaalde hoeveelheden komt het recyclingbedrijf namelijk op locatie langs om het oude metaal op te halen en af te voeren. Zo simpel werkt het. Jij bent als ondernemer of consument van je oude metalen spullen af, doet iets goeds voor het milieu, krijgt er geld voor en hoeft verder niets te doen!

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van Metaalrecycling Henraath VOF.